Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

NAMEN

Temeljni namen projekta je dodatno podpreti nacionalni posvetovalni proces V Sloveniji in sicer preko vzpostavitve enotne platforme za Rome.

 

Namen je navezava na že obstoječ posvetovalni proces, ki poteka v okviru Komisije Vlade RS za zaščito romske skupnosti. Okrepiti posvetovalni proces na področjih, ki se nanašajo na pripadnice in pripadnike romske skupnosti, njihove posebne pravice in položaj. Vzpostaviti odprt in strukturiran postopek posvetovanja, ki bo omogočil vsem zainteresiranim skupinam prostor in možnosti za razpravo o predlogih ter pobudah za izboljšanje položaja pripadnikov romske skupnosti.

 

Preko vzpostavitve nacionalne platforme za Rome kot oblike krepitve posvetovalnega procesa na področju socialnega vključevanja Romov v Sloveniji se želi povezati nacionalne in lokalneodločevalce, romsko skupnost in nevladni sektor, okrepiti torej že obstoječi posvetovalni proces na področjih, ki se nanašajo na pripadnice in pripadnike romske skupnosti, njihove pravice in položaj in razširiti krog vseh tistih udeležencev v procesu, ki do sedaj vanj (še) niso bili vključeni.